Menu
Zapraszamy Cię do odkrycia kulinarnej rozkoszy w naszym wyjątkowym menu, w którym jakość świeżych produktów odgrywa kluczową rolę. Każda potrawa to wyraz pasji i troski o smak, bazujący na najświeższych składnikach dostarczanych prosto od lokalnych producentów. Sezonowe warzywa, świeże zioła i starannie wyselekcjonowane mięsa to podstawa naszych dań, które podbiją Twoje podniebienie niepowtarzalnymi doznaniami smakowymi. Skosztuj niezapomniane smaki i doświadcz przyjemności jedzenia w wyjątkowym stylu!
Zupa (do wyboru i danie)
- królewski rosół z makaronem
- krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- krem brokułowy z grzankami
- krem z zielonego groszku
Danie główne (do wyboru i danie)
- kotlet burmistrz zapiekany z pieczarkami i serem żółtym podany z ziemniakami i zestawem kolorowych surówek
- schab duszony pod sosem serowym podany z ziemniakami purre i zestawem surówek
- roladki wieprzowe faszerowane jarzynami podane z kluseczkami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty
Dodatkowa patera mięs do dania głównego (do wyboru 3 rodzaje)
- kotlet de volaile
- schab ze śliwką
- kolorowe szaszłyki
- kotlet po parysku
- roladki drobiowe
Dodatki do dania głównego (do wyboru 1 dodatek)
- kapusta zasmażana
- buraczki zasmażane
- warzywa gotowane
- sałatka grecka
- mizeria
Deser (do wyboru 1 deser )
- tort pary młodej
- puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- babeczka czekoladowa na gorąco podana z lodami miętowymi
Zimne przekąski
- patera wedlin i mięs pieczonych
- galaretki z kurczaka
- koreczki śledziowe
- tradycyjna sałatka jarzynowa
- rulony szynki faszerowane
- sałatka z kurczakiem i ananasem
Patery ciast i ciasteczek oraz owoców
Gorąca kolacja I (1 danie do wyboru)
- trybowane udko faszerowane warzywami podane z ziemniaczkami opiekanymi i sałatką z kapusty pekińskiej
- udziec indyczy w sosie śmietanowo grzybowym podany z kluseczkami śląskimi i sałatką z kapusty pekińskiej
- złociste udko z kurczaka podane z dufinkami i sałatką grecką
Gorąca kolacja II (1 danie do wyboru)
- barszcz czerwony z krokietem tradycyjnym
- barszcz czerwony z krokietem po hawajsku
- barszcz czerwony z pierożkami
Gorąca kolacja III ( 1 danie do wyboru)
- schab po kresku z ziemniaczkami w mundurkach i w sosie jogurtowo koperkowym podany z sałatą grecką
- karczek marynowany z cebulką podany z ryżem i zestawem sałat w sosie winegrett
- pieczeń wieprzowa nadziewana w sosie śliwkowym podana z sałatką śródziemnomorską
- wieprzowina chian –ti , ryż biały z dzikim podany z surówką z białej kapusty
- roladki drobiowe faszerowane podanw z kopytkami i sałatką z kapusty czerwonej
Gorąca kolacja IV (1 danie do wyboru)
- żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbaską
- paprykarz z pieczywem
- kwaśnica z golonką lub żeberkiem
- bogracz
Napoje zimne i gorące bez ograniczeń
- soki 100 %
- pepsi cola
- coca cola
- fanta
- sprite
- mirinda
- 7 up
- 4 rodzaje napoi niegazowanych tymbark
- woda mineralna gazowana
- woda mineralna niegazowana
- kawa, herbata
Przystawka (do wyboru 1 danie)
- rolada serowa
- mozarella z suszonymi pomidorami i pomarańczą
- filet z indyka podany z pieczonym buraczkiem pod sosem vinegrette
- pomidor faszerowany
Zupa ( do wyboru i danie )
- królewski rosół z makaronem
- krem grzybowy z grzankami
- krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- krem z zielonego groszku
- rosół z uszkami tortellini
Danie główne ( do wyboru i danie)
- filet z kurczaka w cieście kokosowym podany z ziemniakami purre i zestawem surówek
- suropiek po beskidzku , ziemniaki zestaw kolorowych surówek
- rolada wieprzowa panierowana ,nadziewana masłem ziołowym , ziemniaki zestaw surówek
- schab nadziewany jarzynami podany z ziemniakami i zestawm surówek
Dodatkowa patera mięs do dania głównego (do wyboru 3 rodzaje)
- kotlet de volaile
- pieczeń wieprzowa pieczona z jabłkiem
- schab ze śliwką
- kotlet po wiedeńsku
- kotlet po parysku
- złociste udko
- roladki wieprzowe faszerowane
- rolada indycza faszerowana fetą i szpinakiem
Dodatki do dania głównego (do wyboru 1 dodatek)
- kapusta zasmażana
- buraczki zasmażane
- warzywa gotowane
- sałatka grecka
- mizeria
Deser (do wyboru 1 deser)
- tort pary młodej
- puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- pieczona gruszka w sosie czekoladowo-karmelowym
- szarlotka podana na gorąco z lodami waniliowymi
- sernik wiedeński
- tiramisu
Zimne przekąski
- patera wedlin i mięs pieczonych
- mix serów
- mix galaretki
- sałatka brokułowa
- sałatka pieczarkow
- sos tatarski
- jajka faszerowane tuńczykiem
- ryba po grecku
- koreczki śledziowe
Patery ciast i ciasteczek oraz owoców
Gorąca kolacja I (1 danie do wyboru)
- filet z indyka w sosie beszamelowym podany z kluską śląską i sałatką z czerwonej kapusty
- schab duszony w aromatycznym sosie , kopytka , surówka z kiszonej kapusty i buraczków czerwonych
- faszerowane udko z kurczaka podane z dufinkami i surówką z kapusty pekińskiej
- bryzol w sosie kurkowym , kopytka , sałatka grecka
Gorąca kolacja II (1 danie do wyboru)
- barszcz czerwony z krokietem tradycyjnym
- barszcz czerwony z pasztecikiem
- barszcz czerwony z kapuśniaczkiem
Gorąca kolacja III ( 1 danie do wyboru)
- rolada wołowa , kluska śląska sałatka z czerwonej kapusty
- kotlet z ananasem i żurawiną podany z ziemniakami opiekanymi i surówką z kapusty czetwonej
- udziec z indyka w sosie borowikowym , knedle , surówka z białej kapusty
- bryzol z cebulką i szczypiorkiem , ryż z warzywami ,sałatka grecka
- de volay , dufinki , mix sałat w sosie vinegrette
Gorąca kolacja IV (1 danie do wyboru)
- żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbaską
- kwaśnica z golonkąbogracz
- leczo
- żeberka duszone w kapuście
Napoje zimne i gorące bez ograniczeń
- soki 100 %
- pepsi cola
- coca cola
- fanta
- sprite
- mirinda
- 7 up
- 4 rodzaje napoi niegazowanych tymbark
- woda mineralna gazowana
- woda mineralna niegazowana
- kawa, herbata
Przystawka (do wyboru 1 danie)
- polędwiczki z indyka na mixie sałat w sosie winegrett
- tymbaliki z łososia podane z jajkiem przepiórczym i kawiorem
- różyczki z łososia faszerowane fetą z pomidorkami koktajlowymi
- pasztet z dziczyzny pod sosem żurawinowym
- pierś z indyka podana z pieczonym buraczkiem i kiełkami brokuły
Zupa (1 danie do wyboru)
- dwukolorowy krem kalafiorowy i z zielonego groszku podany z grzankami
- krem cebulowy z ziołowymi grzankami
- królewski rosół z makaronem lub kluseczkami francuskimi
Danie główne ( do wyboru 1 danie)
- polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów podane z purre ziemniaczanym , zestaw surówek
- polędwica w sosie myśliwskim podana z purre ziemniaczanym , zestaw surówek
- polędwiczki wieprzowe faszerowane podane z kopytkami i zestawem surówe
Dodatkowe mięso do dania głównego (do wyboru 3 mięsa)
- szwajcar
- kotlet de volaile
- rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i mozarellą otulona szpinakiem
- bryzol z cebulką sakiewki wieprzowe faszerowane
- suropiek po beskidzku
Dodatki do dania głównego (do wyboru 1 dodatek)
- kapusta zasmażana
- buraczki zasmażane
- warzywa gotowane
- sałatka grecka
- mizeria
- mix sałat w sosie winegrett
Deser (do wyboru 1 deser)
- pieczona gruszka w sosie czekoladowo-karmelowym
- szarlotka podana na gorąco z lodami waniliowymi
- creme brulle z malinami
- fantazja owocowo lodowa
- sernik wiedeński
- tiramisu
- tort weselny (smaki do wyboru)
Zimne przekąski
- mix serów
- patera wędlin i mięs pieczonych
- mix galaretek
- sałatka tradycyjna jarzynowa
- sałatka z tortellini
- warstwowa sałatka z kurczaka
- rulony z szynki faszerowane
- koreczki śledziowe
- łosoś w galarecie
Patery ciast i ciasteczek oraz owoców
Gorąca kolacja I (1 danie do wyboru)
- kaczka marynowana w pomarańczach podana z talarkami ziemniaków i buraczkami
- polędwiczki w sosie koperkowym podane z fasolką szparagowąi dufinkami
- udziec sarni marynowany w czerwonym winie podany z kopytkami i czerwoną kapustą
- schab duszony w ziołowym sosie podany z dzikim ryżem i warzywami gotowanymi na parze
- sandacz duszony z warzywami w sosie chrzanowy
Gorąca kolacja II (1 danie do wyboru)
- roladki z indyka ze szpinakiem w sosie curry
- gorąca szynka swojsko wędzona podana z kapustą zasmażaną
- prosiak płonący podany z jabłkiem pieczonym
- szynka z dzika podana z kluseczkami śląskimi i buraczkami
- grillowany łosoś podany z sosem cytrynowym i sałatką grecką
Gorąca kolacja III ( 1 danie do wyboru)
- barszczczewony podany z pasztecikami francuskimi i krokietem
- barszcz czerwony z domowymi uszkami
- barszcz czerwony podany z kapuśniaczkiem
Gorąca kolacja IV (1 danie do wyboru)
- buef strogonow podany w chlebku
- gulasz wołowy
- wykwintna zupa rybna
- bogracz
- żeberka w kapuście duszone
Napoje zimne i gorące bez ograniczeń
- soki 100 %
- pepsi cola
- coca cola
- fanta
- sprite
- mirinda
- 7 up
- 4 rodzaje napoi niegazowanych tymbark
- woda mineralna gazowana
- woda mineralna niegazowana
- kawa, herbata